22 Nisan 2008 Salı

Rahatlamak lazım...

Herkesin inanılmaz bir koşturmacası var. Şirkette çalış, eve yetiş, trafik, çoluk-çocuk vs derken bir ton iş bir araya gelince, insan kendimini kaybetmiyor mu?
Yarın 23 Nisan... Kendinize zaman ayırın diyorum. Ben öyle yapacağım. Bu fırsatları kaçırmamak lazım. Her zaman yapamadığınız şeyleri düşünün ve onları yapın.
Gelin size bir metod söyleyeyim....
1. Normalde her gün neler yapıyorsunuz, bir düşünün. Hergün tekrarladığınız 5 şeyi yazın. Bunların içerisinde, uyumak yemek yemek gibi genel şeyler olmasın. Size ait, sizin hayatınıza özel şeyleri yazın.
2. Bir de... Uzun zamandır yapmak istediğiniz şeyleri yazın bir de. Ama bunlar işiniz ya da günlük yaşamınızda yapmak zornda olduğunuz ancak yapamadığınız işler olmasın. Yani işinizle ilgili bir kitap okumak ya da okulda veli toplantısına gitmek değil. Zorunluklar değil yani kasteddiğim. Gerçekten sizin istek duyduğunuz, hayatınızın günlük akışının dışında yapmak istediğiniz ne varsa onu yazın.
İşte bunları hayatınızın bu boş günlerine serpiştirin. Belki hergün yaptığınız işlerden de bazılarından vazgeçebilirsiniz zaman kazanmak için. 24 saatiniz var, kimsede fazlası yok.
Yaşadığınız hayatın içini nasıl doldurabilirsiniz, önemli olan bu. Ve şanslıysanız, arkanızda ne bırakabilirsiniz onu düşünün...
Koşturmacada bunu unutmayın.

Not: Bu bakış açısını bana katan arkadaşıma sevgilerimle.

Hiç yorum yok: